» 您尚未 登录   注册 | 社区银行 | 社区婚姻 | 社区成就 | 帮助 | 社区 | 无图版

火花天龙剑 -> 火炎之纹章 -> bws討論區~~新增磨風法的風熟練心得(在第5頁)
 XML   RSS 2.0   WAP 

<<  3   4   5   6   7   8   9  >>  Pages: ( 9 total )
本页主题: bws討論區~~新增磨風法的風熟練心得(在第5頁) 加为IE收藏 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题
lmt396

头衔:希侬高級領主希侬高級領主
该用户目前不在线
级别: 火花会员
编号: 66655
发帖: 557
配偶: 单身
火 花 币: 4025 HHB
最后登陆:2012-09-12
查看作者资料 发送短消息 引用回复这个帖子

下面是引用always916于2007-11-21 18:29发表的:

原來如此....不過已經殺了 [s:2]
咁之前有一關火龍有隻火龙の鳞
這個有沒有人成功拿了= =
不過這一些裝飾品好像沒什麼用
.......

你不是贪的甘厉害卦?
[s:8]

我就是bws玩家!!!!
[100 楼] | Posted:2007-11-21 18:35| 顶端
ss_0

该用户目前不在线
级别: 禁止发言
编号: 79581
发帖: 588
火 花 币: 19864 HHB
最后登陆:2018-11-05

下面是引用always916于2007-11-21 18:29发表的:

原來如此....不過已經殺了 [s:2]
咁之前有一關火龍有隻火龙の鳞
這個有沒有人成功拿了= =
不過這一些裝飾品好像沒什麼用
.......

火龙の鳞如果後面冇D, 你係絕對冇可能攞, 因為龍都有強健

有關雪山可以攞一片冰龍鳞, 不過只得果d輕兵可以裝備, 仲有會提高被致命率, 一般都用來合成龍盾了[s:2]

[101 楼] | Posted:2007-11-22 12:21| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-21 15:41发表的:
玩到第9章了@@~~你講果8隻衝槍原來係分開4隻4隻咁
其中4隻是廢的~~可以一隻一隻咁引來打

我只不過想讓你親身去試下衝槍唔怕待伏, 想睇好多衝槍一齊出嚟後面大把機會, 小心冇被嚇死[s:2]

[102 楼] | Posted:2007-11-22 12:26| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-22 12:21发表的:

火龙の鳞如果後面冇D, 你係絕對冇可能攞, 因為龍都有強健

有關雪山可以攞一片冰龍鳞, 不過只得果d輕兵可以裝備, 仲有會提高被致命率, 一般都用來合成龍盾了[s:2]

菲师兄有见切嘛
不过实用性的确不高

[103 楼] | Posted:2007-11-22 14:53| 顶端
always916

该用户目前不在线
编号: 84502
发帖: 198
火 花 币: 19322 HHB
最后登陆:2010-05-21

下面是引用ss_0于2007-11-22 12:26发表的:

我只不過想讓你親身去試下衝槍唔怕待伏, 想睇好多衝槍一齊出嚟後面大把機會, 小心冇被嚇死[s:2]

唉.....岩岩先發現做小左一個住民依賴~~就係主角要同山上果隻弓手講野~~
我一直已為係城入面不動那一隻弓手><......磨左咁耐唔想load save~~~算吧~~

[104 楼] | Posted:2007-11-22 19:28| 顶端
shaman

该用户目前不在线
编号: 25332
发帖: 123
火 花 币: 28696 HHB
最后登陆:2009-12-01

下面是引用lmt396于2007-11-22 14:53发表的:

菲师兄有见切嘛
不过实用性的确不高

有见切是不假,可是这位仁兄能装备腕轮吗?还不如把希望寄托到迪安身上呢。

从来只有我们斧头帮欺负别人!
斧头帮三宝:怒,反击,粉碎。
斧头帮三绝:跳砍,双投,旋风。
[105 楼] | Posted:2007-11-23 00:35| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-22 19:28发表的:

唉.....岩岩先發現做小左一個住民依賴~~就係主角要同山上果隻弓手講野~~
我一直已為係城入面不動那一隻弓手><......磨左咁耐唔想load save~~~算吧~~

嘩......邊個做spy會企boss身邊? 俾人發現唔就慘啦, 企山上分分鐘可以走冇人知嘅, 最緊要係佢打人一直"手加減", 所以我第一次打就知係佢[s:2]

[106 楼] | Posted:2007-11-23 12:16| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-23 12:16发表的:

嘩......邊個做spy會企boss身邊? 俾人發現唔就慘啦, 企山上分分鐘可以走冇人知嘅, 最緊要係佢打人一直"手加減", 所以我第一次打就知係佢[s:2]

無間道當然係要做boss最信任果位啦><......唔係點知d重要情報
不過算啦^^"~~~期待已久的兵站基地終於完了~~~報告

風法7lv~~風熟練21-->28~
其實一早已經不用磨了~~不過為了測試沒法子^^"
迪安~15lv~~轉職+入團!!正~~
(好在我之前一早把他的lv升到14~想不到這關的敵人太多數12lv...17lv的騎兵全讓他殺)
男弓騎13lv 弓27->30~~這關敵人lv太低~升不到=.=
早知一早不磨他的弓~~~~用這關磨弓兵又係一流.....
雷法 熟練24@_@~~這關升了2點
斧神 15lv 斧熟練28~_~.....個人認為他比風法還頭痛....m盾上一關已經30了><好想快一點轉職

我的最愛 露微~上一關已經17lv m盾比我由7磨到38~~這一關再磨~~48now=.=實在恐怖~~
裝精度4盾率已經88%~~~一開始將她衝向右邊的崖~~一堆弓兵槍兵已經比他引開磨盾了
本身帶左兩支水比她用來救命~~但當沒血時離開崖....hp又上升了
喜歡這料理ビ-フシチュ-的人磨盾都是恐怖.....只是帶不夠盾~~本身應該可以50了- -"
(***強烈建議第9章讓她跟主角食這料理磨盾!!!!!***)

龍騎~~本身佢都食左...但血小 防低 盾率低~~~s盾成長率原來跟小艾的槍一樣.....-.-"
磨了7點便放棄~~現在s盾15~~
(還有一點很奇怪~就是一開始那堆槍兵,我用雷法把他們全部打成1HP..之後開路~~但他們全部不動
只會攻擊隔離那人....所以我先肯繼續磨龍騎S盾到15....)

利用鐵皮凹了6次死鬥男重傷~~入團有望 [s:2]

這關我只捉了boss~~~其他都沒心機捉了
主要原因是想減低輕傷刀的使用次數~~之前沒錢時太過濫用~~
到現時用了10次修理石在輕傷刀上

[107 楼] | Posted:2007-11-23 15:25| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-23 15:25发表的:

(還有一點很奇怪~就是一開始那堆槍兵,我用雷法把他們全部打成1HP..之後開路~~但他們全部不動
只會攻擊隔離那人....所以我先肯繼續磨龍騎S盾到15....)

利用鐵皮凹了6次死鬥男重傷~~入團有望

那堆槍兵手中裝備係phalanx, 就係古代希臘方陣隊, 作用係愈多人企連埋一齊, 命中就越高, 好似防禦都有得加, 所以佢地就黐埋一齊唔肯郁啦, 點知碰到個鍾意隔2個打嘅......

死鬥男真因功啊......做錯d乜嘢需要咁樣俾人打......點該重傷會+好感, 開始我都覺得好奇怪 [s:8]

[108 楼] | Posted:2007-11-24 08:43| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-24 08:43发表的:

那堆槍兵手中裝備係phalanx, 就係古代希臘方陣隊, 作用係愈多人企連埋一齊, 命中就越高, 好似防禦都有得加, 所以佢地就黐埋一齊唔肯郁啦, 點知碰到個鍾意隔2個打嘅......

.......

但就算他們得一個人冇人係他隔離幫佢加成 他們都是不動@_@"
我記得第9章主線是會動的~~~

岩岩過左ボルボス谷の悪魔~~呢關個boss原來會22回合偷走=.=搞到要重打一次~~~
第2次打果時16回合已經係佢隔離 [s:2]
呢關有3隻100exp不動的兵@@比哂斧神凹點~~爽
依家18lv終於轉職~~力19 防18 敏10
我想問下轉職+點是不是固定的??

我的露微好像13lv左右已經有11力~~~為何有人說他力低=.=(我記得轉職時+左3點力)
主角比他更低.....

[109 楼] | Posted:2007-11-24 12:46| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-24 08:43发表的:

.......

死鬥男要怪就怪制作人員把的他成長率設定到咁-.-"仲要好感度12....
我一開始仲已為佢係劍聖果個lv......可能是因為死鬥特技要壓低他的基本能力取回平衡
不過我認為今集的劍士都很弱~~~輕兵來說迪安反而很好用~~力高 速高 血高 斧成長超快 仲有連續
裝愈しの护符不小心比人打中幾個回合d血又上番去~
重傷+好感度可能係因為訓下修道院就有錢收[s:2]

[ 此贴被always916在2007-11-24 13:07重新编辑 ]

[110 楼] | Posted:2007-11-24 12:56| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

今集的劍士因為hp同防太低, 後期敵人命中好高, 回避又發揮唔到所以作用都係細d啦

講到訓修道院+好感我覺得可能入面d修女mm長得靚, 所以d大男人見色眼開?[s:2]

轉職+點固定, 如果e都可以屈, 做game嘅人可能會俾人打死 [s:2]

[111 楼] | Posted:2007-11-24 18:26| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-24 18:26发表的:
今集的劍士因為hp同防太低, 後期敵人命中好高, 回避又發揮唔到所以作用都係細d啦

講到訓修道院+好感我覺得可能入面d修女mm長得靚, 所以d大男人見色眼開?[s:2]

轉職+點固定, 如果e都可以屈, 做game嘅人可能會俾人打死 [s:2]

我想問下主角用s盾定m盾好?_?
因為好似除左龍騎冇人用s盾~~所以諗住主角都用s盾~~因為有轉用盾同強力s盾~~
仲可以提高連續發動率~~本身我露微都係諗住用s盾的~~~不過發現有些m盾都唔重又高防~~
剛剛入左去看一看第10章~~我發覺女聖騎的能力不是他們講到十分強=.= 13lv力量得9....

[112 楼] | Posted:2007-11-24 22:11| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-24 22:11发表的:

剛剛入左去看一看第10章~~我發覺女聖騎的能力不是他們講到十分強=.= 13lv力量得9....

但是如果她的熟练有露维那么多
会比露维好用!!

[113 楼] | Posted:2007-11-25 11:24| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

下面是引用shaman于2007-11-23 00:35发表的:

有见切是不假,可是这位仁兄能装备腕轮吗?还不如把希望寄托到迪安身上呢。

检查了
兄台说的没错

[114 楼] | Posted:2007-11-25 11:26| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-24 22:11发表的:

因為好似除左龍騎冇人用s盾~~所以諗住主角都用s盾~~因為有轉用盾同強力s盾~~
仲可以提高連續發動率~~本身我露微都係諗住用s盾的~~~不過發現有些m盾都唔重又高防~~

为了增加连续发动,枪移动增加攻击力(连续的话第二枪也算),回避率
我是用枪和s盾的

[115 楼] | Posted:2007-11-25 11:36| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

13攻5精6重的枪
6防5精2重的盾是常用的组合

[116 楼] | Posted:2007-11-25 11:39| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

我一直用M盾, 熟練上去後, 用搶來嘅 black shield , 因為主角有上級裝備特技, lv13就可以裝備, 反彈好勁!

[117 楼] | Posted:2007-11-25 12:53| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-25 12:53发表的:

我一直用M盾, 熟練上去後, 用搶來嘅 black shield , 因為主角有上級裝備特技, lv13就可以裝備, 反彈好勁!

我反而给有盾熟练但没有连续的角色

[118 楼] | Posted:2007-11-25 13:38| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用lmt396于2007-11-25 11:24发表的:

但是如果她的熟练有露维那么多
会比露维好用!!

她的槍熟練不是問題~~利用海之勇者便能升爆~~~
但露微有待伏跟HP+10/魔法回复量30%上升/追加“愈しの护符”效果這兩個變態料理
食了料理的露微個人認為是最強的騎兵~~(戰術上)當然小艾都十分重要~~尤其是前期
阿尔维娜唯一亮點就是手加減~~~
但第十章時已比較不重要~~~那時已經有重傷雷+手加減~~迪安又有手加減
盾熟練 後期也是不重要~~但對阿尔维娜來說是重要的~~因為她出場只有十幾
(所有人已經30幾了)
露微盾到50裝精度5的盾便100%~~
而且我是在一章內由7磨到50~~全因為有愈しの护符這料理~~~
沒有修女在她身邊也完全沒問題~而且修女也不能在她身邊~~因為她沒有挑发
除了小艾之外露微的盾是最好磨的~~
總括來說~~在有料理的情況下露微會比阿尔维娜優勝很多~~
沒有的話她們是伯仲之間~~~

[119 楼] | Posted:2007-11-25 15:29| 顶端
<<  3   4   5   6   7   8   9  >>  Pages: ( 9 total )

火花天龙剑 -> 火炎之纹章