» 您尚未 登录   注册 | 社区银行 | 社区婚姻 | 社区成就 | 帮助 | 社区 | 无图版

火花天龙剑 -> 火炎之纹章 -> bws討論區~~新增磨風法的風熟練心得(在第5頁)
 XML   RSS 2.0   WAP 

<<  1   2   3   4   5   6  >>  Pages: ( 9 total )
本页主题: bws討論區~~新增磨風法的風熟練心得(在第5頁) 加为IE收藏 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题
always916

该用户目前不在线
级别: 火花会员
编号: 84502
发帖: 198
配偶: 单身
火 花 币: 19322 HHB
最后登陆:2010-05-21
查看作者资料 发送短消息 引用回复这个帖子

下面是引用ss_0于2007-11-05 18:50发表的:

其實真正對戰鬥有用嘅料理係B級多d, 跟住係A同C, 其實每一章出嘅A級B級料理唔多, 每章都儘量食哂, 之後就可以用 save/load 抽料理啦

.......

剛剛有個很嚴重的失誤= =唔記得拿圖書館的精度指環!!!
算吧= =+5命中後期應該冇咩用....
還有過了關龍騎女變左犯人~~我有沒有做錯東西=.=??
是劇情來嗎??
我看她加入不用好感度~~我諗冇咩必要都唔用她@@"
and她自己行來跟主角說話是不是已經達成第一點主角說得??

用人方面就是因為太多人都很喜歡><用得這個又不能用那個~~
如果最後3關能出20人就好了~~
有一個比較冷門的我想用@@就是渡リ战士
我覺得他能力不錯又型仔
成長率都好像很好~~但看過很多16人名單都沒有他@@

[ 此贴被always916在2007-11-05 19:53重新编辑 ]

[20 楼] | Posted:2007-11-05 19:46| 顶端
ss_0

该用户目前不在线
级别: 禁止发言
编号: 79581
发帖: 588
火 花 币: 19864 HHB
最后登陆:2018-11-05

下面是引用always916于2007-11-05 19:46发表的:

剛剛有個很嚴重的失誤= =唔記得拿圖書館的精度指環!!!
算吧= =+5命中後期應該冇咩用....
還有過了關龍騎女變左犯人~~我有沒有做錯東西=.=??
是劇情來嗎??
.......

你錯咗, 雖然後期係冇咩用, 但前面風法mm需要, 因為*2嘅兵器如果每次只打到一下, 咁攞到嘅熟練度exp只得平時一半, 風法mm風熟練成長係60, 如果你經常 1hit 好容易似綠毛輕騎爆咗機都class change唔到

龍騎女變犯人係劇情, 平時可以用錢贖出來, 同招傭兵咁, 因為龍騎唔會受埋身攻擊(除非你打人地唔到被反)又唔似之前fire emblem怕弓箭, 好多情況需要用, 等主角class change 之後就會加入

加入情節幾感動, 主角放棄封領地同埋大把獎賞, 求國王只放走佢一個, 所以差d就跟定主角咗, 點知主角係妹控......

[21 楼] | Posted:2007-11-05 19:56| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

渡り戦士冇幾用, 專用兵器都畀其他人收咗, 因為後期敵人黑騎多, 攻好高, 輕步兵好易死不敢上, 幾章下來能力就衰咗, 如果你有心可以試下

[ 此贴被ss_0在2007-11-05 20:07重新编辑 ]

[22 楼] | Posted:2007-11-05 20:00| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-05 19:56发表的:

你錯咗, 雖然後期係冇咩用, 但前面風法mm需要, 因為*2嘅兵器如果每次只打到一下, 咁攞到嘅熟練度exp只得平時一半, 風法mm風熟練成長係60, 如果你經常 1hit 好容易似綠毛輕騎爆咗機都class change唔到

龍騎女變犯人係劇情, 平時可以用錢贖出來, 同招傭兵咁, 因為龍騎唔會受埋身攻擊(除非你打人地唔到被反)又唔似之前fire emblem怕弓箭, 好多情況需要用, 等主角class change 之後就會加入
.......

現在準備下街英雄~~仲諗緊好唔好全轉職~~要轉就要在這關磨他們兩人=.=唔係就應該冇咩機會~
不過都係算了~~~留比其他人磨好過~風mm都有諗過~~不過好似好難練~同埋魔法好像冇得磨....
寫全35攻略那人都說不全35不想用她~~16人已經唔夠位比她~~
火同雷聽說好用~~so放棄埋她=.=
我現在但願全人物加入先~~一開始第2章我又不能18回合內~~so一早已經放棄全35=.=
下街我諗住磨早熟女~~同hunter~~還有克雷马跟菲~~阿萨已經31劍熟練~~
命中開始冇問題這關不用他
反而克雷马一定要磨一磨先=.=劍熟練得十幾成日打唔中人~~
已經計好哂磨到30左右之後升lv又唔會爆上限^^
還有他一點力都沒有升拿最平劍剛剛好14力^^(聽人說下街鐵皮防14)

[23 楼] | Posted:2007-11-05 20:25| 顶端
苍月

该用户目前不在线
级别: 注册会员
编号: 15542
发帖: 72
火 花 币: 32735 HHB
最后登陆:2022-11-01

修理石主要还是用来修轻伤小刀比较多,主角的专武也可适当修修,毕竟用这把武器可以大大提高主角在主线里的作战效率。
[24 楼] | Posted:2007-11-05 20:31| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

根據你依家嘅情況下街英雄一定要捉住boss, 佢有只命中+10%戒指, 真好嘢嚟嘅
風mm只要保證用 2hit 風儘量多全中, 到30應該唔會好難

>第2章我又不能18回合內
唔係o華大佬? 隨便買幾只1000蚊瘦馬15回合就過去啦

>我現在但願全人物加入先
搞惦東方男其他都簡單

[25 楼] | Posted:2007-11-05 20:32| 顶端
always916

该用户目前不在线

是丫~~~之前我在巴哈看過~~
把就快壞掉的武器賣給商店(不過好似不是所有武器,帝國那一些好像不會)~~
下一章就會全新的賣給你
有沒有人試過???

[26 楼] | Posted:2007-11-05 20:36| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-05 20:32发表的:
根據你依家嘅情況下街英雄一定要捉住boss, 佢有只命中+10%戒指, 真好嘢嚟嘅
風mm只要保證用 2hit 風儘量多全中, 到30應該唔會好難

>第2章我又不能18回合內
唔係o華大佬? 隨便買幾只1000蚊瘦馬15回合就過去啦
.......

那一關紅綠我也沒出~~除了第一關紅綠一直沒出場做左倉庫^^"
and最主要是因為我要捉人(騎馬有好弓那位跟boss還有賞金賊仲有風劍那人)....令到不夠時間~~
不過算吧~~~

[27 楼] | Posted:2007-11-05 20:42| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

真係好貪, 第二章冇咩捉人兵器好難搞o架, 博下運算啦, 後面再捉多d換錢......
[28 楼] | Posted:2007-11-05 20:48| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-05 20:48发表的:
真係好貪, 第二章冇咩捉人兵器好難搞o架, 博下咚憷? 後面再捉多d換錢......

人家第一次玩咋= =第一次仲追求全35仲貪啦xddd
留番下次先會好d@@起埋玩過一次那一章d增援係邊到彈出來會有印象

[29 楼] | Posted:2007-11-05 21:35| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

http://www.youtube.com/watch?v=ADJq2HYuBEQ

d嘢好得意, 打機之餘不妨睇下啦

[30 楼] | Posted:2007-11-06 20:57| 顶端
疾风火

头衔:新生俄狄浦斯王新生俄狄浦斯王
该用户目前不在线
编号: 611
发帖: 5791
配偶: 柏瞳
火 花 币: 8819 HHB
最后登陆:2024-03-21
瓦伦利亚的骑士(I)艾雷布的骑士(I)朱红之钻(I)HHP冠军杯

http://www.youtube.com/user/torigoya12

顺藤摸瓜找到了这个。

对沃罗很有爱啊。竟然连“幸运”都凹了。最后章中途不存档的二人通关实录。

2002/12/09 --- 2012/12/09
[31 楼] | Posted:2007-11-06 21:42| 顶端
Mars

该用户目前不在线
编号: 6899
发帖: 7316
火 花 币: 27277 HHB
最后登陆:2022-09-06
艾雷布的骑士(I)朱红之钻(I)

很多人提到过这些视频了,不知为何我这里看卡得要死,根本没法看

A9那边好似间歇性RP得很厉害?

[32 楼] | Posted:2007-11-06 22:20| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

有個地方不明白, 神劍ヴァジラ帶詛咒的? 怎麼老卡必殺把自己搞死了?
[33 楼] | Posted:2007-11-07 12:15| 顶端
wudifeiji

该用户目前不在线
编号: 28923
发帖: 88
火 花 币: 27753 HHB
最后登陆:2012-04-21

原来奇迹护符可以一直持续到死斗结束啊,又受教了

遥姐你太伟大了,白目最高~

殺人鬼に殺されるなんて そんな最低の死に方真っ平

[34 楼] | Posted:2007-11-07 13:52| 顶端
疾风火

头衔:新生俄狄浦斯王新生俄狄浦斯王
该用户目前不在线
编号: 611
发帖: 5791
配偶: 柏瞳
火 花 币: 8819 HHB
最后登陆:2024-03-21
瓦伦利亚的骑士(I)艾雷布的骑士(I)朱红之钻(I)HHP冠军杯

下面是引用ss_0于2007-11-07 12:15发表的:
有個地方不明白, 神劍ヴァジラ帶詛咒的? 怎麼老卡必殺把自己搞死了?

卡奥斯手上拿着的是妖刀,可是为什么到他手里的,我也不清楚。

2002/12/09 --- 2012/12/09
[35 楼] | Posted:2007-11-07 15:08| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

這可以和776一樣, 搞個人重傷後給他捉住, 不過有人這麼有空最終章做這個?
[36 楼] | Posted:2007-11-07 18:51| 顶端
always916

该用户目前不在线

終於過左下街這個磨點地獄......原來克雷馬劍上限得30....要15lv後先可以升命中~_~救命...
男弓騎又是要15lv......30弓熟練經常打不中人....但後期很多人都說他很強....
真是不知道要幾後期.....開始想放棄他= =
ルヴィ<<很多人都說他力低...但可不可以每lv都屈點升力的??我4lv已經有6點力~~
還有成長率的正負3是什麼意思???我看見斧是沒有的@@~~
還有地形效果除了影響回避還有什麼??崖回避是0的~~但騎士有4點~~那4點是什麼意思??

[37 楼] | Posted:2007-11-07 20:24| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-07 20:24发表的:
ルヴィ<<很多人都說他力低...但可不可以每lv都屈點升力的??我4lv已經有6點力~~
還有成長率的正負3是什麼意思???我看見斧是沒有的@@~~
還有地形效果除了影響回避還有什麼??崖回避是0的~~但騎士有4點~~那4點是什麼意思??
.......

成長率的正負3叫"峰值", 就係到一定 Lv 之前嗰個人能力被限制在一定程度, 上下唔會超過3, 咁做係唔想畀你升Lv時屈點, 斧是沒有的, 即係講佢可以屈點

除咗地形效果, 角色支援關係, 主角指揮都可以加回避, 不過如果冇"崖移動"技能企崖上應該迴避強制變成0, 而且數字係紅色, 冇理由有4, 你係咩睇錯咗?

[38 楼] | Posted:2007-11-07 20:35| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-07 20:35发表的:

成長率的正負3叫"峰值", 就係到一定 Lv 之前嗰個人能力被限制在一定程度, 上下唔會超過3, 咁做係唔想畀你升Lv時屈點, 斧是沒有的, 即係講佢可以屈點

除咗地形效果, 角色支援關係, 主角指揮都可以加回避, 不過如果冇"崖移動"技能企崖上應該迴避強制變成0, 而且數字係紅色, 冇理由有4, 你係咩睇錯咗?

icic~~
我覺得如果bws不是要磨點玩多幾次都冇問題~~
但有些人不磨點不用轉職= =
我指4點不是回避
而是地形效果4~~騎士有4的~~~
但我看不到有什麼分別~~命中 攻擊力各方面都看不到有什麼不同= =

[39 楼] | Posted:2007-11-07 20:45| 顶端
<<  1   2   3   4   5   6  >>  Pages: ( 9 total )

火花天龙剑 -> 火炎之纹章