» 您尚未 登录   注册 | 社区银行 | 社区婚姻 | 社区成就 | 帮助 | 社区 | 无图版

火花天龙剑 -> 火炎之纹章 -> bws討論區~~新增磨風法的風熟練心得(在第5頁)
 XML   RSS 2.0   WAP 

<<  2   3   4   5   6   7   8   9  >>  Pages: ( 9 total )
本页主题: bws討論區~~新增磨風法的風熟練心得(在第5頁) 加为IE收藏 | 收藏主题 | 上一主题 | 下一主题
always916

该用户目前不在线
级别: 火花会员
编号: 84502
发帖: 198
配偶: 单身
火 花 币: 19322 HHB
最后登陆:2010-05-21
查看作者资料 发送短消息 引用回复这个帖子

發現左一樣有趣的事~
希望幫到大家磨風法的熟練~~~
就是當他未到8lv的時候
她用3回攻擊的風魔法會變成打一下~~
我大概係24回前用了13下打塔~~幸運地升了兩點熟練~~每一下只會扣6~~
這樣可以多打了很多下~~and每一下都會有經驗
但是如果我用3回攻擊風魔法打人的時候~~~我打了30幾下~~都不能升一點~~
load了save用2回攻擊那招打左幾次就升了
所以係未到lv用那一些武器打人應該是沒有經驗or可能要打番3下先會計1下~~
這樣我不太清楚~~
但是只要係沒有回合的關讓風法全部用3回攻擊魔法打房屋~塔~城牆等等
都能有效地提升風法的風熟練~~(前提是要8lv前)

唉=.=帶愈护符的祭祀每下都是回得1-5hp~~真係想死.....打一下又要等幾個回合~~
磨鐵皮真係最舒服......

[80 楼] | Posted:2007-11-15 01:55| 顶端
always916

该用户目前不在线

要修正一下~~~因為不甘心的關係再試一次~
今次我用16下 3回攻擊魔法就升了一點~(25回合之後)
即是用未夠lv的武器都是有經驗值的~~~而好處是3回變了1回~~
即是你打中就有經驗~~不像2回魔法中一下只有50%經驗~~~
而且3回魔法仲可以用60下~~
這樣風熟練應該好升了很多~~~
現在我5lv已經有18點了~~~

[81 楼] | Posted:2007-11-15 07:51| 顶端
ss_0

该用户目前不在线
级别: 禁止发言
编号: 79581
发帖: 588
火 花 币: 19864 HHB
最后登陆:2018-11-05

下面是引用always916于2007-11-14 22:37发表的:

衝槍遲d我諗住計好位用露微來一個停一個~~
除非佢地回避有小偷咁高~~唔係都係難逃一死 xddd~~

執衝槍嘅基本都冇回避, 因為衝槍太重, 不過......
試過你就知得唔得了, 第九章主線有8支, 祝你行好運

[ 此贴被ss_0在2007-11-15 12:22重新编辑 ]

[82 楼] | Posted:2007-11-15 12:17| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-15 12:17发表的:

執衝槍嘅基本都冇回避, 因為衝槍太重, 不過......
試過你就知得唔得了, 第九章主線有8支, 祝你行好

想問下12章之後仲有冇得食飯@_@??
因為好似12章後就不能入城~~~
如果冇得食露微就只能用到12章了 / . \

[83 楼] | Posted:2007-11-18 10:09| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

13章係最後一餐, 之後就冇得食了
[84 楼] | Posted:2007-11-18 10:31| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-18 10:31发表的:
13章係最後一餐, 之後就冇得食了

o><~~不過都好好ka啦~~只有兩章沒有得食~~
終於進入第8章@_@~~好漫長~~

[85 楼] | Posted:2007-11-18 11:47| 顶端
always916

该用户目前不在线

過左第8章 果個綠色頭髮ge重弩兵都冇加入???
我全板敵人清左~~~所有npc脫出~~
跟住我心諗....唔係要重玩下話.....這一關玩得好好的= =
之後我立即看看情節攻略....原來之前訓左係地下果個係佢......好似重傷
係咪要第9章先可以開始用???

[86 楼] | Posted:2007-11-19 12:13| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

第九章開始前會發生情節, 佢會去揾佢o係重弩廠嘅朋友做一架新嘅重弩+20支箭, 要求你幫佢埋單先會加入, 5000蚊

佢加入時仲講:我坐上大船啦......

點知我都係窮鬼o黎.....冇啦啦蝕咗5000蚊, 好彩佢能力都不錯, 最後章我都俾佢一個位嘅

[87 楼] | Posted:2007-11-19 12:23| 顶端
always916

该用户目前不在线

第8章
暫時只買左4樣家具
大きな絨毯 リース的“連続”发动率上升10
名画「復活」 リース“武器手入”特击追加(画面不表示)
剣の壁掛け リース剑熟练度成长率上升UP
盾の置物

仲有90000$@o@
睇完代償之後有d鍾意用劍果位大叔~~本身都覺得佢幾型~~雙手揮劍好有氣勢
可惜佢把專用劍真係= =....

[88 楼] | Posted:2007-11-19 13:03| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-19 13:03发表的:
睇完代償之後有d鍾意用劍果位大叔~~本身都覺得佢幾型~~雙手揮劍好有氣勢
可惜佢把專用劍真係= =....

佢把專用劍唔就係減回避咩, 減就減啦, 其實主要係有回合限制關用來殺果d身上有嘢落低嘅人, d主力都唔得閒去打就由阿叔去打, 一回合搞惦

[89 楼] | Posted:2007-11-20 12:39| 顶端
lmt396

头衔:希侬高級領主希侬高級領主
该用户目前不在线
编号: 66655
发帖: 557
火 花 币: 4025 HHB
最后登陆:2012-09-12

下面是引用always916于2007-11-15 07:51发表的:
要修正一下~~~因為不甘心的關係再試一次~
今次我用16下 3回攻擊魔法就升了一點~(25回合之後)
即是用未夠lv的武器都是有經驗值的~~~而好處是3回變了1回~~
即是你打中就有經驗~~不像2回魔法中一下只有50%經驗~~~
而且3回魔法仲可以用60下~~
.......

以老兄的建议
2回风打人
3回风打建筑物?

我就是bws玩家!!!!
[90 楼] | Posted:2007-11-20 15:19| 顶端
shaman

该用户目前不在线
编号: 25332
发帖: 123
火 花 币: 28696 HHB
最后登陆:2009-12-01

4连风才是打人的,安全系数高。
3连风在确定打中敌人一下就杀掉对方的时候才用,不然就浪费了。

从来只有我们斧头帮欺负别人!
斧头帮三宝:怒,反击,粉碎。
斧头帮三绝:跳砍,双投,旋风。
[91 楼] | Posted:2007-11-20 15:59| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

想不到参与火花已有一年
但是BWS还没有办法玩到像前辈们那种境界
要加油才行

[92 楼] | Posted:2007-11-20 16:13| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用lmt396于2007-11-20 15:19发表的:

以老兄的建议
2回风打人
3回风打建筑物?

3回都可以打人
因為3回風是8lv才可以用~
但你7lv都可以用的~但因為未夠lv用會沒有了特殊效果
所以只會出了一下
你用了1次就只會扣1(60>59)不會變57
而且只要打中就會有經驗值(但有時會失敗,不過7lv很小會失敗)
因為2回要全中才有經驗~中1下只有平時的50%經驗
所以3回係好好升的~~
保持7lv直到第9章支線打房屋轉職再沒有難道

[93 楼] | Posted:2007-11-20 20:57| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-20 20:57发表的:

3回都可以打人
所以只會出了一下
.......

哈哈哈,我依家先至捉到重点

[94 楼] | Posted:2007-11-20 21:04| 顶端
ss_0

该用户目前不在线

下面是引用always916于2007-11-20 20:57发表的:

3回都可以打人
所以只會出了一下
.......

估唔到原來屈熟練都可以變成咁~~[s:8]

好彩我有留低只7章紀錄風MM岩岩 lv7, 返屋企再試下

[95 楼] | Posted:2007-11-21 12:14| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用ss_0于2007-11-21 12:14发表的:

估唔到原來屈熟練都可以變成咁~~[s:8]

好彩我有留低只7章紀錄風MM岩岩 lv7, 返屋企再試下

玩到第9章了@@~~你講果8隻衝槍原來係分開4隻4隻咁
其中4隻是廢的~~可以一隻一隻咁引來打
另外4隻就幾勁~因為有+33%命中同指揮官
這一章我比小艾 同氣合男食+10hp的a級料理
他們通常都圍一個
3隻衝槍打佢兩個是但一個都死唔去@@~4隻全捉~仲捉埋兩把精度6的弓騎~呵呵
本身唔諗住追評價~~漫漫來磨盾~~幸運地城內的弓手射爆哂3把弓都殺不到我一隻npc xddd
呢關真係磨盾一流~~勁多弓手~周圍都係崖~呢一關我特登唔比露微食待伏
比佢同主角都食+10hp仲會每回合+血~~超正~~
露微m盾由7磨到30now@@~磨埋城入面果d兵應該可以40了xdddd
37防果隻鐵皮成功用女盗偷左佢把斧~
但偷不到雷の指輪
卸装小刀除不到指輪
是不是偷不到的??

[96 楼] | Posted:2007-11-21 15:41| 顶端
holysvaro

头衔:LINA INVERSELINA INVERSE
该用户目前不在线
编号: 57490
发帖: 213
火 花 币: 24120 HHB
最后登陆:2016-01-18

我想问一下,待伏男磨熟练有什么好方法,我用了2包枪长了3点熟练,我都哭了。。。。。
[97 楼] | Posted:2007-11-21 16:43| 顶端
lmt396

该用户目前不在线

雷の指輪绝对偷不到
叫海盗强夺

[98 楼] | Posted:2007-11-21 17:44| 顶端
always916

该用户目前不在线

下面是引用lmt396于2007-11-21 17:44发表的:
雷の指輪绝对偷不到
叫海盗强夺

原來如此....不過已經殺了 [s:2]
咁之前有一關火龍有隻火龙の鳞
這個有沒有人成功拿了= =
不過這一些裝飾品好像沒什麼用
騎士們又不能用~~

[99 楼] | Posted:2007-11-21 18:29| 顶端
<<  2   3   4   5   6   7   8   9  >>  Pages: ( 9 total )

火花天龙剑 -> 火炎之纹章